Близките му обвиняват медиците

Новородено бебе почина в болницата в Луковит. Случаят е от петък. Момчето е било на три дни, а близките му обвиняват медиците в родилното отделение за смъртта. От болницата коментираха пред NOVA, че бебето е било с тежко заболяване на сърцето.

Детето се ражда, след като 17-годишната Весела Иванова от Тетевен е приета по спешност в болницата в Луковит с болки. Не е знаела, че вече е в деветия месец, но твърди че е ходила редовно на консултация с майка си.

„Не са ни казвали, че има проблем с плода. Всеки месец съм я водила на консултации. Цялата бременност протече нормално”, посочи майката на родилката.

„Всеки месец съм била на консултация. Бременността ми беше съвсем нормална. Раждането ми премина нормално. Детето беше живо и здраво. Според изследванията всичко беше нормално”, обясни още Весела.

Съпругът на починалата родилка в Русе: Без притеснения, от болницата казаха, че сме изтеглили късата клечка

Състоянието на бебето се влошава след 24 часа. Започнало е да диша трудно. „Нямаше никакъв проблем с него. От тези две инжекции „Урбазон” е. Тя вчера си призна, че е направила втора инжекция и детето е починало от това”, посочи майката на новороденото. 

От болницата не коментират дали са поставили „Урбазон” на новороденото момче. Посочват само резултатите от аутопсията, направени от патоанатом от Плевен. „Той намери вродена сърдечна малформация, която е тежка. В съобщението за смърт е записано, че това е основна причина за смъртта”, уточни управителят на МБАЛ-Луковит д-р Иван Иванов.

Това е второ раждане за Весела. „Другото ѝ дете е родено преди 11 месеца. Тя има здравни осигуровки, защото е 17-годишна и държавата ѝ ги поема”, посочи д-р Иванов.

Близките на тийнейджърката искат справедливост и държат на своята версия, че лекарска намеса или неадекватна реакция на медик в родилното отделение е причината за смъртта на новороденото.


Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.