Сигналът за инцидента е подаден към 17:20 ч.

Тежък пътен инцидент в Пловдив . Две жени бяха пометени от лек автомобил на пешеходна пътека на оживен булевард. Едната почина, а другата е в болница. Полицията арестува шофьора - жена над 60-годишна възраст.

Тежкият инцидент е станал около 17.20 на ул. „Брезовско шосе”. Две жени пресичат пешеходната пътека, когато са пометени от лек автомобил. Ударът става пред очите на десетки свидетели.

На място пристигат две линейки. По път за болницата едната от жените умира от тежките травми, а другата е с леки наранявания в стабилно състояние, приета в Университетската болница „Свети Георги”.

Жената, която е управлявала автомобила, беше в шок и отказа коментар. На място беше тествана за алкохол и наркотици - пробите са отрицателни. Минути по-късно беше арестувана.

Живеещите в квартала се оплакаха, че новоасфалтираното трасе, което беше пуснато наскоро и в момента е най-натовареното, се е превърнало в състезателна писта и поискаха мерки.

Причините за тежкия инцидент се разследват. По случая е образувано досъдебно производство

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.