"Отговорите, които получихме от Димитър Радев, са изцяло в посоката на нашата програма", подчерта съпредседателят на ПП

След днешната среща и след тази ползотворна среща искам да кажа, че Димитър Радев ще получи нашата подкрепа за втори мандат управител на БНБ. Тази подкрепа идва и с голямата отговорност за нещата, които говорихме, да станат реалност. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков след разговорите с предложения от ГЕРБ за втори мандат като управител на БНБ Димитър Радев.

„Благодарен съм на Димитър Радев, че прекара толкова време с нашата група. Това е начинът, по който искаме да се вземат такива решения.  Отговорите, които получихме, са изцяло в посоката на нашата програма. Най-важното заключение от дискусията е, че България трябва да бъде в еврозоната не по-късно от 1 януари от 2025 година. Ще работим заедно – парламентът и  БНБ, за да постигнем тези цели”, подчерта Петков.

„Имаме съгласие по този въпрос. Това е нещо, което многократно съм казвал, а именно, че целта е да се присъединим възможно най-скоро към еврозоната, но не по-късно от 1 януари 2025 година. Много е важно, че политическата подкрепа за процеса се разширява. Без нея целта ще бъде нереалистична. Амбициозна цел, но   изпълнима”, заяви и Радев.

На въпрос готов ли е за втори мандат начело на БНБ Радев отговори: ”Трябваха ми две години, за да реша, но след ато водим тези разговори – определено вървим в тази посока”.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.