На друг адрес в столицата бяха задържани петима мигранти

40 нелегални мигранти са открити в склад до София, научи NOVA. Има задържани три лица, съпричастни към организацията за незаконния трафик на мигранти.

На друг адрес в столицата бяха задържани петима мигранти. Те бяха изведени от сграда без белезници и отведени с кола на Жандармерията. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

По-рано ви съобщихме, че тази сутрин има нова масирана акция на МВР срещу каналджиите в страната. След като миналата седмица униформените удариха т.нар. хавалари, днес действията са насочени срещу самите каналджии.

Масирана акция срещу каналджиите в страната

Целта е да се пресече престъпната дейност на групи лица, за които има информация, че активно участват в организирането на незаконния трафик, научи NOVA.

Акцията е разпоредена, след като министър Калин Стоянов нареди да се активизира работата по противодействие на нелегалната миграция. В нея участват сили на ГДНП, ГДБОП, Гранична полиция, областните дирекции и СДВР. Тя е под ръководството на прокуратурата.

„Целта на нашата операция е трафикантите и всички онези лица, които по някакъв начин имат участие и са съпричастни по някакъв начин към този вид престъпна дейност”, заяви Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция”.  

„Миналата седмица тази операция, която проведохме на територията на страната, беше насочена към лицата, които са ангажирани с онази система за разплащане „хавала". Така че те се допълват и това е една система, която се допълва. Целият ресурс, с който разполага Министерството на вътрешните работи, ще бъде ангажиран с противодействието на тези престъпления”, допълни Атанас Илков.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook