Исмаил Ибрям е с диагноза енцефалит и киста в мозъка

Исмаил  Ибрям е с диагноза енцефалит и киста в мозъка. Преди 5 месеца мъжът получава силно главоболие. Първоначално лекарите казват, че е настинал. Скоро след това обаче получава гърч и изпада в безсъзнание.

„На 13 февруари му направиха  ЯМР и казаха,че има енцефалит на мозъка, възпаление на мозъка.Така и не разбрахме от какво. Исмаил никога не е имал главоболие, не е имал оплаквания. Той беше на работа преди това, не е имал никакви оплаквания”, разказа приятелката му Яна Христова.  

Поставени са дренаж и клапа в мозъка му. „Чакахме да го събудят и ни казаха, че той е изпаднал в мозъчна кома. Първите дни като влизах при него в болницата, той ми чуваше гласа и започваше да плаче, опитваше се да стиска ръката ми”, разказа още Яна.

Лекарите в България не дават оптимистична прогноза. Откликват от болница в Турция. "Първоначалната оферта беше 49 800 евро. Аз направих кампания, открихме дарителска сметка.  В момента Исмаил е в Турция. Там разбират, че причина за състоянието му е киста в мозъка”, обясни още приятелката на Исмаил.

За лечението на младия мъж са нужни над 100 000 лева. Сумата е непосилна за близките му. Престоят в реанимацията в болницата струва 2000 евро на ден.

Ако желаете да помогнете на Исмаил, може да го направите на следната банкова сметка: 

Дарителската сметка е в Евробанк България АД

IBAN: BG29BPBI79374028413301

Севие Исмаил Ибрям

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.