Каква скорост ще развиват превозните средства

За първи път във Франция летящи таксита превземат небето над Париж. Новото превозно средство се задвижва с електричество и развива максимална скорост във въздуха от 110 км в час.

По-бързо от кола, по-малко замърсяващо от хеликоптер и преди всичко по-безопасно. Наричат летящото такси „въздушна „Тесла”. Експерименталната услуга трябва да се появи за първи път следващото лято по случай Олимпийските игри в Париж. Тестови полети в небето над френската столица се правят от повече година, а наскоро въздушните таксита бяха специално представени по време на най-голямото авиошоу – това край Париж.

Франция пак пести: Климатикът на 26 градуса, по магистралата с не повече от 110 км/ч 

Да пристигнеш на Олимпийските игри за минути, без задръствания - това обещават производителите на най-новия въздушен транспорт. Наподобяващи малък електрически хеликоптер, летящите таксита са бърза и екологична алтернатива за придвижване.

Въздушното такси се захранва от бордови батерии, има обхват от 35 километра и може да развие скорост до 110 км в час. Футуристичното транспортно средство може да излита и да се приземява в пространства с малък диаметър, което го прави подходящо за използване в града.

Около десет летящи таксита ще превозват пътници между основните парижки летища. Цената на таксиметровата услуга е все още неизвестна. В момента се чака одобрение от гражданската авиация.

Какво представляват „диамантените ленти” по пътищата във Франция (ВИДЕО)

Междувременно, китайски производител представи друг революционен проект за летяща кола. Иновативното превозно средство преминава безпроблемно между въздушно и сухопътно пътуване.

Летящата кола се отличава с дизайн, при който летателната част и шасито са отделни. Шасито прибира крилата си при шофиране на сушата и се отделя при полет.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.