Ева Брезалиева завоюва сребърно отличие на обръч и на лента

Боряна Калейн спечели два златни медала на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока (Румъния). 

Абсолютната европейска шампионка, която взе сребро в многобоя и злато на финала на топка, триумфира и на бухалки в третия от четирите финала при жените днес. Калейн представи изключително „испанските” си бухалки и получи оценка от 33.350 точки, от които 16.700 за трудност.

ГОРДОСТ: Ансамбълът ни грабна сребро на Световната купа по художествена гимнастика

В първия финал при ансамблите на пет топки България остана на шесто място. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова допуснаха грешки в съчетанието си, сред които излизане на уред извън терена, и бяха оценени с 30.400 (17.000 за трудност, 7.300 за артистичност и 6.400 за изпълнение). Златото взе отборът на Италия с 35.500, пред Бразилия с 34.450 и Мексико с 32.150 точки.

Така България вече има пет медала от надпреварата до момента, след като вчера Калейн и момичетата от ансамбъла станаха втори в многобоя, а днес европейската шампионка стана първа на топка и на бухалки, а Брезалиева взе сребро на обръч и на лента.

Сребърен медал за Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика

По-късно днес са финалите на лента при жените и на три ленти и две топки при ансамблите.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook