Това заяви руският държавен глава

Руският президент Владимир Путин каза, че атака срещу Беларус ще означава атака срещу Русия. А Германия обяви, че е готова да помогне на Полша да защити източните си граници.

Четвърти ден подред: Русия обстрелва съоръженията за износ на зърно в Украйна

Тази война на думи е предизвикана от ученията на наемниците от вагнер на беларуска територия. Те се провеждат в непосредствена близост до полската граница. Полската информационна агенция съобщи, че военните са решили да прехвърлят армейски части в граничещите с Беларус провинции. А в Москва Путин държа реч, в която смеси разказ за европейската история с обвинения, че полша ще окупира територии на своите съседи.

„Беларус е съюзна държава, а агресията ще означава агресия срещу Руската федерация”, категоричен беше той на заседание на Съвета за сигурност в Кремъл. „Ние ще отговорим на това с всички средства, с които разполагаме”, увери руският държавен глава.

Путин заяви, че и контраофанзивата на Киев, предприета с цел изтласкване на руските войски в южната и източната част на Украйна, се проваля въпреки военната и финансовата подкрепа на западните държави.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС