Това показва справка в системата за управление и наблюдение на средствата от ЕС

Проектът, свързан с подготовката за доизграждане на автомагистрала „Черно море” е прекратен. Това показва справка в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС (ИСУН).

Проектът е по Оперативна програма „Транспорт 2014-2021” и е на стойност близо 2,6 млн. лв., съобщава БНР.

МРРБ: Близо 8000 километра от републиканската пътна мрежа са в аварийно или предаварийно състояние

Прекратен е и друг проект по същата оперативна програма –за въвеждането на интегрирана информационна система за координиране и управление в реално време на операции при бедствия и аварии в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

От информацията в ИСУН става ясно, че в края на август трябва да приключи техническата помощ за подготовката и реализацията на проект „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на пристанищни приемни съоръжения (ППС) в българските пристанища за обществен транспорт с национално значение”. Стойността му е 1,5 млн. лв.

От информацията в системата не става ясно дали прекратените към момента проекти ще бъдат фазирани, т.е. - прехвърлени към следващия програмен период.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.