Прохладните забавления се провеждат в Русе

Летните температури „изпотиха” много родители в търсене на прохладни забавления за ваканционните дни на децата. В Русе вече са намерили начин да избягат от жегата – чрез каяк-занималнята на езерото „Липник”, която е единствената по рода си у нас.

БЯГСТВО ОТ ЖЕГАТА: Как се разхлаждат хората на Балканите в горещата вълна (ВИДЕО)

Децата там борят жегите не само учейки се да гребат в езерото, но и играейки различни спортни игри като баскетбол. Освен това те правят походи в гората, а в най-горещите часове четат задължителната за училище литература и се подготвят за предстоящата учебна година.

Денят в каяк-занималнята започва в 8.30 ч., когато децата от Русе потеглят към лесопарка „Липник”. С най-голямо нетърпение те очакват момента, в който ще се екипират и ще се качат в лодките.

„Когато температурата навън стане 40 градуса и асфалтът започне да гори, децата са във водата. Дори и при загребването има пръскане и така за тях жегите минават по-лесно, отколкото ако са на друго място”, казва треньорът Евгени Недев.

Кит плува след каяк (КАДРИ ОТ ДРОН)

В една от най-големите атракции за децата се превърна пристигането на драконовите лодки на езерото. Те са подарък от китайския град Ичуан за Русе, защото българският град ще бъде домакин на световно първенство по драконови лодки.

Опитът на световната вицешампионка и треньор Даниела Недева пък показва, че в каяк-лагера може да бъдат открити и млади спортни таланти.

Сред родителите занималнята е станала толкова популярна, че треньорите получавали запитвания за записване на деца от цялата страна. Лагерът обаче е само за деца от Русе… засега.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook