Вижте съвети от Mebelmag.bg

Преди да натиснете бутона "поръчка", има няколко важни фактора, които трябва да вземете предвид. Специалистите на магазин за мебели Mebelmag.bg ви предлагат няколко съвета как да изберете мебели онлайн. 

1. Защо да изберете и поръчате обзавеждане онлайн?

С годините става все по-популярно, защото е бързо, удобно и позволява избирате и запазвате в “Любими”, да сравните цени без да обикаляте физическите магазини. Поддържането на баланс между комфорт и функционалност на жилището е от съществено значение, особено ако пространството ви е ограничено, както в случаите с малките апартаменти и студиа.

Предимства и предизвикателства

Изборът и пазаруването на мебели онлайн предлага комфорт и гъвкавост, но също така е и предизвикателство, що се отнася до измерването на мебелите и преценка на цветовете.

2. Проучете продукта и магазина

Ето откъде да започнете:

- преди да изберете и закупите обзавеждане, уверете се, че сте проучили достатъчно продукта - от материалите на изработка, предлага ли се услуга качване до етажа ви и монтаж;

- прегледайте отзивите от клиенти, които вече са закупили обзавеждане. Вижте коментари и оценка на магазина в Google. Отзивите на клиентите често предоставят ценна информация, която няма да намерите в описанието на продукта и която ще ви помогне да изберете най-подходящия за вашия дом;

- можете ли да се доверите на този магазин? Проверете контактите в сайта и дали има физически обект. Уверете се, че има добро обслужване и че екипът ще ви съдейства при нужда, когато избирате и правите поръчка;

- важно е сайтът да е лесен за използване и интуитивен, а поръчката да се случва бързо и удобно. Пример за това е МебелМаг, който вече има нов по-удобен и функционален сайт, където лесно ще се ориентирате и ще изберете обзавеждане.

3. Вземете размерите на стаята

Правилното измерване на пространството

Уверете се, че сте измерили коректно пространството, в което планирате да поставите обзавеждането. Много е важно да вземете под внимание и размерите на вратите и коридорите, през които мебелите ще трябва да преминат.

Важността на добрата пространствена организация

Освен да се уверите, че мебелите ще се поберат в стаята, трябва да установите и дали ще има достатъчно свободно пространство около тях. Правилното мебелно разпределение ще направи жилището ви функционално и удобно, затова е необходимо точно да измерите и прецените всичко преди покупката.

4. Материали и качество

Материалите, използвани за изработка на мебели, имат различни характеристики, които имат значение за устойчивостта и външния вид на продуктите във времето.

Когато избирате мебели е важно да се фокусирате върху качеството на материалите и материите. Това не само ще гарантира дълъг живот на мебелите, но и ще придаде елегантност на интериора.

5. Съответствие на стил и дизайн

От ключово значение е да знаете какво искате:

- определете предпочитанията си - страстта към дизайна е нещо индивидуално. Открийте своя стил и изберете мебели, които отразяват вашия вкус и интериорни предпочитания;

- съгласувайте със съществуващия интериор - уверете се, че новите мебели ще паснат добре на съществуващото обзавеждане;

- изберете универсални дизайни - обмислете дали те са устойчиви във времето и могат да се съчетават с различни стилове. Избягвайте да следвате трендове и преходната мода.

6. Доставка и връщане

Проверете дали магазинът предлага услуги за доставка и монтаж. Разберете какви са условията за връщане на стока и каква гаранция предлага търговецът. Уверете се също, че продуктът е застрахован по време на доставка, за да бъдете защитени от всякакви повреди.

7. Определете бюджет

Определете бюджета си предварително и се придържайте към него. Това ще ви помогне да избегнете непредвидени разходи и да спестите доста средства, а и време, когато избирате мебелите. Сравнете цените в различните магазини и внимавайте за скрити разходи като високи такси за доставка и качване до вратата ви.

Въпреки удобствата, онлайн пазаруването може да предложи и някои предизвикателства. С тези съвети вие сте подготвени да изберете идеалните мебели за вашия дом - пазарувайте интелигентно и вземете добре обмислени решения, за да се наслаждавате на новите си мебели за дълги години.

Приятно пазаруване от МебелМаг!