Нападение и срещу руски склад за боеприпаси в Крим

Атаки с дронове по Москва и нападение по въздуха срещу руски склад за боеприпаси в Крим. Това е част от равносметката за изминалата нощ.

Руското министерство на отбраната обвини Украйна в „терористична” атака с два дрона срещу столицата тази сутрин. В ранните часове на деня последователни експлозии събуждат жителите на града. Ударите са по административни офиси в бизнес център.

„Чух взрив и после нищо. Не видях нищо да лети, а прозорците бяха отворени. През нощта се случи, около 3:40 ч. Очаквахме да чуем последващи звуци, но нямаше нищо повече”, каза Сергей - жител на Москва.

Дронове атакуваха резиденцията на Путин. Украйна: Нямаме нищо общо (ОБЗОР)

Не е ясно дали дроновете са целили сградите, над които са били свалени, или мишената им е била друга. Отломки са открити на два километра от сградите на Министерството на отбраната. Руските власти съобщиха, че няма пострадали или ранени, но и не дадоха информация къде са били прихванати дроновете.

„Бях заспала и ме събуди експлозия. Всичко започна да се тресе. Сякаш цялата сграда се срути. Всяка експлозия е страшна, но звучеше по-лошо, отколкото изглеждаше. Мислихме, че целият търговски център е взривен”, допълни Полина.

Какво стои зад изказването на руския депутат Пьотр Толстой за хода на войната

Само часове по-късно Кремъл съобщи, че Украйна се е опитала да атакува Крим през нощта. Това станало чрез нападение от най-малко 17 дрона. По думите на руските власти атаката е била осуетена и не е имало жертви, като 11 от тях са били прихванати и са паднали в Черно море. Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват взривен склад за боеприпаси в района. Официален Киев все още не е отговорил на обвиненията.

Украинските власти от своя страна съобщиха за поредни атаки срещу цивилна инфраструктура. Една от тях била в Одеса, където е разрушен склад за зърно, а най-малко четирима са пострадали.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.