Какво представлява този заем и какви са условията за отпускането му?

Съвременният живот ни поставя пред различни предизвикателства, поради които често се налага да потърсим финансова помощ, за да ги преодолеем. Досега това щеше да е немислимо, ако нямаме трудов договор или не може да докажем редовни официални приходи. 

Днес вече не е така и съществува възможност за теглене на кредит, без да се налага да доказваме какъвто и да е доход. Какво представлява този заем и какви са условията за отпускането му, споделят специалистите от Cashcredit.bg.

Заем при липса на трудов договор

Има различни ситуации, в които може да се наложи да потърсим финансиране на малка сума, за кратък период от време. Такива заеми обикновено се отпускат без лихва и такси за обслужване, като при някои има възможност и за удължаване на срока.

Най-честите обстоятелства, при които се прибягва до този тип помощ, без да има наличие на доход от трудова дейност, са майчинство, свободна професия, други приходи, като такива от рента, участие във фирма, както и в периоди, когато сме се озовали на борсата.

Тези кредити обикновено не са обвързани с такси и отпускането им е доста бързо и лесно, допълват от Cash Credit.

Какви са условията

Вземането на кредит без доказване на доход обикновено изисква спазването на определени условия:

възраст – трябва да имате навършени 18 години;

българско гражданство – някои кредитодатели изискват да сте гражданин на Република България;

контактни данни – нужни са валидни данни за връзка.

За да се намали рискът от предоставянето на парични средства, без традиционните гаранции, сумата, която може да изтеглите от банковия или небанков заемател обикновено е ограничена.

Процесът по кандидатстване без доказване на доход е доста опростен. Всичко се случва след посещение на уебсайта на избрания кредитодател, където да изберете опциите, които съответстват на вашите нужди и да попълнете формуляра за кандидатстване, следвайки инструкциите. Ако сте одобрени за заема, парите ще бъдат преведени на вашата банкова сметка. При някои от тях има програми за лоялност, които предоставят различни отстъпки. Обикновено при редовно погасяване на вноските – трупате точки, които може да се трансформират в подаръци, отстъпки при следваща вноска, реални пари или дори безлихвен кредит.

Въпреки че кредитите, при които не се изисква доказване на доход са сравнително лесни за получаване, бързи и удобни и при тях не се изисква да предоставяме гаранции пред кредитодателите, е важно да се уверим, че сме в състояние да върнем заема в срок.