Починал е пациентът от спешния автомобил

Двама загинали и трима ранени при тежка катастрофа между линейка и кола на разклона за село Гавраилово в Сливенско, научи NOVA. 

Три станаха жертвите на катастрофата, причинена от пиян шофьор без книжка

При инцидента са загинали шофьорът на лекия автомобил, както и пациент в линейката, за когото има информация, че е превозван към болница след инфаркт. Пострадали са докторът и шофьорът на спешния автомобил, както и 63-годишна пътничка от колата. Ранените са настанени в болницата в Сливен. 

Кола помете и уби мъж на пешеходна пътека в Плевен

Малко преди обед линейка с пациент с инфаркт пътува от Нова Загора към болницата в Сливен. На кръстовището за Гавраилово до Злати войвода тя се удря отзад в лека кола. "Карали са пациент със всички специални сигнали", заяви фелдшерът Красимир Гурков.

Предстои разследващите да изяснят как се е стигнало до удара и чия е вината за него. Медицинската експертиза пък ще установи дали пациентът в линейката е починал в следствие на инцидента или заради констатирания инфаркт. А колеги на екипа споделят, че шофьорите рядко се съобразяват със звуковите и светлинни сигнали.

Кола се заби в камион на магистрала „Хемус” (СНИМКИ)

"Кара се със слушалки в ушите и никой не ни чува", разказа Тодор Хаджийски, шофьор на линейка. Според фелдшера Красимир Гурков ако има видеорегистратори на спешните автомобили "много неща биха се изяснили". 

Пътните експерти също са на мнение, че служебните автомобили трябва да имат видеорегистратори. "Аз дори в личния си автомобил карам на видео регистратор. Смятам, че не само линейните, а и товарните и личните автомобили трябва да имат камери", посочи пътният експерт Диана Русинова.