Мъжът често търси изгубени вещи във водоеми

Американски водолаз извади огромен диамантен годежен пръстен от дъното на езеро и го върна на собственичката му. Майкъл Пели търси изгубени неща във водоеми вече четири години и публикува процеса на търсене в канала си в YouTube под псевдонима „Mike the Waterman“. Той е намирал мобилни телефони, часовници, слънчеви очила, ключове, гребла и бижута във водата.

В началото на юли водолазът получил задача от жителка на Бейкърсфийлд, щата Калифорния. Жена на име Джени се обърнала към Пели с молба да намери пръстена, който изгубила в дълбокото 13 метра езеро.

Продават емблематичния пръстен „Макиавели” на Тупак (ВИДЕО)

„Щом стигнах дъното, разбрах колко трудно ще бъде търсенето. Тинята бе покрила всичко наоколо и видимостта беше почти нулева“, каза Пели пред Insider.

За да открие бижуто, той използвал подводен металотърсач и фенерче. Постепенно почистил дъното от пръчки и отломки и след известно време най-накрая се натъкнал на украшението с огромен диамант. 

Пели помага на хората безплатно, но мнозина му дават бакшиши. „Вярвам, че любезните хора, които ми плащат, правят работата ми полезна. Затова ми харесва да го правя и нямам нищо против парите", споделя водолазът.  

Розов диамант с рекорд за най-висока цена на карат (ВИДЕ

Източник: БГНЕС