Там се проведе традиционният събор на БСП

На Бузлуджа се проведе традиционният събор на БСП. Хиляди поддръжници на партията се събраха на историческата поляна, за да отбележат 132 години от началото на социалдемократическото движение у нас.  Лидерът Корнелия Нинова не спести критики към управляващите и направи заявка за силно представяне на местните избори наесен.

От поляните на Бузлуджа, Корнелия Нинова не спести критиките си към управляващите.

„Случи се, че бойците срещу мафията се прегърнаха с мафията. За една година лодката до Росенец, която акостираше срещу корупцията – стана знаме на корупцията”, заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП.

БСП на 132 години: Социалисти от цялата страна се събират на Бузлуджа

„А онези, които се прегърнаха – единият да си спаси чекмеджета, а другият – двойното гражданство, а третия – да ни вкара във войната. Ето, срещу това имаме задача”, заяви Нинова.

Под мотото „Бузлуджа за мир”, Нинова поиска военната помощ за Украйна да спре, защото това означавало продължаване на войната. От БСП категорично се обявиха и против промяната на националния празник.

„Има един връх – Шипка, и има един празник – 3 март. И не ни карайте да противопоставяме Кирил и Методий и нашата азбука на нашия ден на освобождението. Няма да ни разделите и по този начин”, заяви още лидерът на БСП.

Социалистите дадоха заявка за сериозно участие в предстоящите местни избори.

„Нашият възход, нашата победа, отстраняването на статуквото, войната и корупцията, минава през победа на местните избори. Мобилизирайте се, за да имаме победа, хора и съмишленици в големите градове”, каза Нинова.