„Някой може ли да ми обясни какъв е проблемът със служебните правителства", запита бившият правосъден министър

„Целият този казус (на момичето, нарязано с макетен нож), не е единичен случай. Преди месеци се наложи да коментираме убийството на една жена. Промени в НПК трябва да има, но първо трябва да има съзнание - това момиче плаща с лицето си, с тялото си, вината на други - за демагогия, за отказани реформи. Нека този извършител получи заслуженото. Фактът, че стигаме до Наказателния кодекс, значи сме стигнали до провал. Чувствам се гневен, че всеки път се случва едно и също. Утре-вдруги ден тази история ще отшуми”. Това заяви бившият правосъден министър и настоящ секретар по правните въпроси на президента Крум Зарков в предаването „На фокус”.

СЛЕД 400 ШЕВА: Две досъдебни производства, до 10 години грозят обвиняемия

За да има качествена промяна на конституцията, тя трябва да е обмислена, заяви Зарков. „Някой може ли да ми обясни какъв е проблемът със служебните правителства и с какво конституционалистите от конституционното мнозинство не са съгласни с един институт, който много пъти се наложи да вади страната от криза”, заяви бившият правосъден министър по повод предложените промени в Конституцията, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

„Когато нашата парламентарна република е в криза, за кратък период от време трябва политически неутрално правителство да организира и проведе изборите. Една конституция е добра, когато не позволява безвластие. Със сегашните промени има риск, когато сме в ситуация на криза, тя да не може да бъде решена”, обясни Зарков.

В обобщение за предложените законови промени той цитира еврокомисаря Дидие Рейндерс: „много е хубаво, че имате закони, още по-добре ще е да ги прилагате”.

„Направо те убивам” и „Ще ти закача главата” написал задържаният на обезобразеното момиче преди нападението

По случая с момичето с над 400 порезни рани пред NOVA прокурор Таня Димитрова от Районната прокуратура на Стара Загора призова при агресия пострадалите да подават сигнали.