Според него е възможно потърпевшата никога да не се възстанови напълно

Обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче не е в добро психично състояние. Има загуба на идентичността след безумното престъпление. Това коментира в ефира на „Здравей, България” адвокатът на семейството на пострадалата Димитър Киров.

„На този етап съм разговарял само с родителите на момичето. Тази седмица ще се видя и с нея. Говорихме доста, състоянието е ясно. Видяхме и психиатрична оценка. Това, което се случва с нея, никак не е обнадеждаващо. Вижда се, че момичето отказва да контактува със света, изживява постоянен страх и паника. Нейното емоционално състояние е сринато. Тя търси себе си след всичко това, което е направено с нея. Процесът на възстановяване, ако ще има пълно такова, ще продължи доста дълго време”, обясни адвокатът.

„Направо те убивам” и „Ще ти закача главата” написал задържаният на обезобразеното момиче преди нападението

Дали е лека, или тежка телесната повреда в крайна сметка ще се реши в голяма степен от експертизата, поясни Димитър Киров.

„За съжаление, процедурата е доста забавена. Каква е причината за това - мога само да гадая. Нека да гледаме нещата общо. Освен телесна повреда, имаме и заплаха за убийство. Раните са близо до жизнено важни артерии. Тоест, имаме право да допуснем хипотезата, че става дума за опит за убийство”, каза още адвокатът. Той бе категоричен, че извършителят трябва да получи тежко наказание.

Повече гледайте във видеото.

Двама са вече арестуваните по случая с обезобразеното момиче в Стара Загора