Москов определи кандидатурата на Терзиев като "арогантна демонстрация"

Коалиция “Синя София” издигна проф. Вили Лилков за кмет на София. “Поставяме началото на изграждане на дясна политическа алтернатива за явяване на местните избори в София. Влизаме в разговори с десни политически партии, с граждани, за създаване на коалицията “Синя София”, с която ще се регистрираме на предстоящите избори”. Това заяви самият Лилков.

"Време е за промяна, която да превърне София от град с национално значение в град с европейско значение. София все още живее в 20 век. Време е градът действително да влезе в 21 в.", каза Лилков. 

Той обясни, че все още текат разговори, но вече има подкрепа от някои организации. “Ще представим кандидатури за София и населените места около София. В началото на септември ще представим и нашата програма за управление на столицата”, посочи кандидатът за кмет.

Проф. Вили Лилков прие номинацията за кмет на София

Лилков подчерта, че ще се борят за това София да е град, който гарантира сигурност и високо качество на живот на своите граждани, освободен от олигархични структури, отворен към иновации и инвестиции.

“Целите на “Синя София” са Вили Лилков да бъде следващият кмет на София, партията да има силна политическа група в Общинския съвет, да издигнем силни кандидатури за районни кметове”, каза Петър Москов, председател на партия КОД.

"От едната страна има арогантна демонстрация. Говоря за издигането на г-н Терзиев за кмет. Арогантна демонстрация. От другата страна имате ГЕРБ, които бяха извикани преди 10 и повече години на политическата сцена, за да се противопоставят, за да скъсят тези червени мафиотски пипала. Те не само не го направиха, станаха част от употребата на тази машина", посочи Москов. 

БИТКАТА ЗА СОФИЯ: Очакват се трима кандидати от дясното пространство да влязат в надпреварата