Поредицата е любима на милиони малки и пораснали деца по цял свят

Руският анимационен филм „Маша и Мечока” влиза в топ 3 на най-популярните забавления за деца в Европа, Африка и Близкия Изток. Това сочи проучване на международната изследователска агенция Kidz Global. У нас безкрайни развлечения с палавото момиченце и пухкавия ѝ приятел предлага EON Kids – част от ТВ платформата на EON.
 
Поредицата се превърна в хит по целия свят и фактът, че първоначално тя беше озвучена само на руски език, не попречи броят на почитателите ѝ да расте главоломно през годините. Диалогът е минимален и липсата на други езикови версии не спря „похода” ѝ към върха в списъка с любими забавления за малки и пораснали деца. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Първият епизод на „Маша и Мечока” излиза през 2009 г. Оттогава сериалът е преведен на 42 езика и е единственият руски анимационен проект, включен в топ 5 на най-търсените детски предавания в света (по данни на Parrot Analytics от 2021 г., бел.ред.).

 Това, че филмчето е руско, му създаде и някои проблеми. В края на 2018 г. престижното британско издание The Times публикува материал, озаглавен „Детското шоу е пропаганда за Путин, твърдят критиците”. В статията Маша е определена като „националист” и „средство, подпомагащо амбициите на Русия да прилага мека сила”.

„Глупости!, отвърна Дмитрий Ловейко, главен изпълнителен продуцент на студиото, създател на „Маша и Мечока”.

Каква пропаганда? „Мистър Бийн” пропагандира ли британският начин на живот? Може би би било по-вярно да се каже, че „Бийтълс” са западна пропаганда, използвана за борба срещу Съветския съюз по време на Студената война”, категоричен бе Ловейко, цитиран от бизнес портала IntelliNews.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:

EON за деца – част от абонаментните пакети на EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.