Целта е забавяне на доставките на германски танкове с месец или два

Симпатизант е лобирал в Москва за съдебен процес на крайнодясната партия „Алтернатива за Герамия“ (AfD) срещу правителството в Берлин заради германските оръжейни доставки за Украйна, разкри сп. „Шпигел“. 

В Германия отвори врати първият терминал за втечнен газ

Те доказват, че живеещият в Берлин германски гражданин от украински произход Владимир Сергиенко, който е служител на германски парламентарист от крайнодясната партия AfD, няколко пъти е посещавал Москва, където се е свързвал по телефона с руски агент със строго определена цел.

Германия утроява станциите за водородно гориво до 2030 г.

Документите показват, че Сергиенко, заедно с членове на парламентарната група на AfD в Берлин, очевидно са подготвяли правна жалба срещу германските доставки на оръжия за Украйна – и се надявали на руска помощ. В съобщенията му се посочва още, че "финансовата подкрепа" също би била добре дошла. Целта на акцията е посочена направо в документите: „Да се затрудни работата на правителството. Това е печеливша ситуация“. Дори ако съдебният процес се провали, каза той, доставките на германски танкове може да се забавят с месец или два.

Източник: БГНЕС