Каква е причината за агресията?

Жители на Поморие живеят в постоянен страх заради непредсказуемите действия на свой съсед. Възрастният мъж отправя постоянни заплахи към съседите си и работещите в района търговци.

Ситуацията ескалира миналата седмица, когато мъжът, въоръжен с нож, опитва да намушка преминаваща по улицата жена. Всичко това се случва посред бял ден и пред свидетели. Ситуацията е записана и от охранителна камера в района.

„Ритна ме и каза, че ще ме заколи”: Сигнали за тормоз и насилие в Герман

На 25 юли жената разхожда домашния си любимец. Близо до блока на нападателя получава заплаха, че „ще бъде целена с камъни, ако не се махне”. Тя си тръгва, но подава сигнал в полицията. Спира пред дома си и докато разкаже на друг жител какво се е случило, мъжът се приближава.

Заставайки спокойно до нея той казва: „Аз повече с теб няма да се разправям”, вади нож от джоба си и опитва да я намушка в корема. Въпреки крясъците на свидетелите, нападателят тръгва след жената. Полицията пристига навреме и го арестува. Това разказва Милен Недялков, съпруг на потърпевшата. Седмица по-късно обаче нападателят е пуснат на свобода.

Организират втори протест в подкрепа на малтретираното 18-годишно момиче

„Преди седмица беше заплашил и мен. Само че аз не му обърнах внимание”, разказа Недялков.

И други съседи получавали заплахи от същия мъж. „Тях също ги е страх. Не знаят как да реагират, когато го видят, се притесняват”, добави той.

„Според мен този човек не трябва да е на свобода, защото е опасен. Не трябва да се чака да се случи нещо, за да се вземат мерки”, заяви Недялков.

Полицията и прокуратурата работят по случая.   

Повече гледайте във видеото.