Здравният министър Христо Хинков е на среща с ръководството

Директорът на врачанската болница – д-р Кети Ценова, е подала оставка. По информация на NOVA здравният министър Христо Хинков ще я приеме заради казуса с детското отделение, което е пред закриване. Той допълни, че първо ще разговаря с нея за мотивите ѝ.

Криза в болницата във Враца: Медици масово напускат лечебното заведение

В опит да реши проблема министър Хинков пристигна в града, за да се срещне с областния управител и ръководството на лечебното заведение. Пред Областната администрация министъра посрещнаха притеснени родители, които зададоха въпросите си към него. Хинков беше категоричен, че детското отделение не е икономическа структура и трябва да бъде запазено. "Всичко е поправимо - трябва да се намерят хора, които да работят, да се вдигнат заплатите. Болниците не се състоят от печеливши и губещи отделения, те предлагат цялостна медицинска услуга. Тя се състои от различни медицински дейности, които понякога са остойностени лошо през клиничните пътеки", посочи той.

Хинков ще се срещне с ръководството на лечебното заведение и представители на лекарите и медицинските сестри, които подадоха предизвестия за напускане. Срокът на предизвестията им изтича на 15 август. Тогава педиатричното отделение ще трябва да затвори врати заради липса на медици. 

Здравният министър се заема с казуса с врачанската болница