Бившият шеф на Следствието с коментар след убийството на Алексей Петров

„Блокират целия град - това е абсурдно. Доколкото разбирам от медиите е извършено убийство на доста известен човек - Алексей Петров, който беше в ДАНС, който в същото време е известен с други свои проявления”. Това заяви бившият шеф на Следствието Бойко Найденов.

Той беше засечен от журналисти, докато се опитва да се прибере от Витоша, където днес е бил застрелян Алексей Петров.

„Ако имаше правосъдие, може би нямаше да се стигне дотук. Ако приемeм, че той беше извършил престъпление, както имаше обвинения, и ако работеше правосъдията система, може би щеше резултатът да е друг. И щеше да е жив. Но, ако е бил невинен, това означава, че има нещо друго. Пак се замислете, нека си зададем въпрос - кой би извършил убийство? Тук става въпрос за засягане на много тежки интереси”, коментира Бойко Найденов.

„Разследвал съм всичките убийства, които ставаха в периода на 90-та година. Никога не сме си позволявали да блокираме града по този начин.Над 130 убийства имаше по територията на София. Разкрихме много", каза Найденов. 

„Всякакво едно убийство се разследва по един и същия начин - прави се оглед на местопроизшествие. Ако някой ми казва, че то е целия квартал „Драгалевци”, аз ще му каза, че такова нещо няма. Такова нещо не съществува. Търси се най-вероятно в момента там, където е

станало тази случка. Търсят се следи. Търсят се коли и така нататък. Но това не става на територията на цял град”, коментира Найденов.

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК