При възникнал скандал той започнал да я бие

17-годишно момиче е убито в Нова Загора. Подозират мъжа, с когото живеели на семейни начала. Случаят е от началото на седмицата, но за него се разбира едва днес. Двамата имат и дете на 10 месеца.

97 УДАРА С НОЖ: Доживотен затвор за футболист, убил свой приятел

Това, което стана ясно иот прокуратурата, е, че дотук се е стигнало в условия на продължаващо домашно насилие. Според данните семейството е имало и предишни конфликти.

При последния мъжът, който е 20-годишен, започнал да малтретира момичето. След това е извършил и прободна рана във връта ѝ. Тя веднага е била закарана в болницата в Сливен, но през вчерашния ден е починала.

Близки на момичето казват, че насилието и малтретирането над тяхната 17-годишна дъщеря е продължавало изключително дълго време. По техни данни мъжът, с който е съжителствала и който към този момент е предполагаемият извършител на това убийство, е с доста тежко минало. Нанасял е много полезни повреди. Също така, според тях, бил наркозависим.

Мъжът е задържан и очаква повдигането на обвиненията.

Според последните промени в закона го очакват от 15 години лишаване от свобода до доживотен затвор без право на помилване.