Бизнесменът беше убит в столичния квартал „Драгалевци” преди седмица

Близки и приятели се поклониха пред Алексей Петров. Бизнесменът и бивш командос от Отряда за борба с тероризма беше застрелян миналата седмица в столичния квартал „Драгалевци”. Повече от седем дни след убийството властите все още не изнасят информация за заподозрени, няма и задържани.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

На поклонението днес липсваха политици. За да изпрати бизнесмена дойде семейството му, както и хора от различни сфери на обществения живот. Сред тях - бившият командир на Алексей Петров в отряда на баретите Лъчезар Таков, бизнесменът Пламен Бобоков, обвиненият, че е хакнал базата данни на НАП - Кристиян Бойков, бившият шеф на отдел „Киберпрестъпност” в ГДБОП Явор Колев, бившият прокурор Роман Василев. 

Сред присъстващите бяха и колегите на Петров от „Лев Инс”, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, политологът Стойчо Стойчев, посланици, бизнесдамата Ваня Червенкова и дъщеря ѝ, политикът Александър Паунов от БСП, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, адвокатът Ина Лулчева. На опелото присъства и олимпийската ни шампионка Ивет Горанова.

Видео: БГНЕС

При стрелбата срещу Петров беше ранена и жена, която го придружавала на разходката във фаталния ден. Лекарите в „Пирогов” успяха да спасят живота ѝ. Нейната самоличност обаче все още се пази в тайна от разследващите. По думите на вътрешния министър се работи по две основни версии – отмъщение или финансов дълг.


ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Застреляха Алексей Петров