Каузата на събитието е популяризиране на над 110 населени места

На 4 септември близо 150 любители колоездачи се събират в гр. Видин за масовото изминаване на маршрута "Дунав Ултра". Участниците са от седем държави - България, Румъния, Полша, Украйна, Германия, Белгия и Великобритания.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Стартът на 10-ото юбилейно издание на велопохода ще бъде даден на 5 септември от Видин. Каузата на събитието е популяризиране на над 110 населени места по поречието на река Дунав и Добруджа, откъдето преминава туристическия веломаршрут.

Ветерани, любители и по-напреднати атлети ще се включат в инициативата. Сред участниците и тази година ще бъдат проф. Антоанета Момчилова от русенския университет и Евелин Евлогиев, който вече измина маршрута с български велосипед "Балкан".

Колоездене с кауза: Стартира "Дунав Ултра 2022"

Първи на старта ще се наредят по-напредналите колоездачи, които имат лично предизвикателство и амбиция да изминат дистанцията от 700 км за по-малко от 48 часа. Участниците, изминали маршрута повече от три пъти ще бъдат с изписани имена на колоездачните им блузи, а всички които успешно достигнат до крайната точка - Дуранкулак, в рамките на 10 дни, ще се сдобият със сертификат.

Общо 12 са общините, които се включват като официални партньори.  За целта те организират подкрепителни пунктове по време на прехода на колоездачите. Локациите са специално избрани места, откъдето велотуристите ще преминават и споделят снимки.

ЕКСТРЕМНО: Планинско колоездене в изоставена мина (ВИДЕО)

Инициативата има собствено мобилно приложение с информация за забележителности, логистика и близо 300 препоръчани партньори. По този начин всеки сам може да организира преминаване в този интересен регион.

Източник: "Дунав Ултра"