Местните недоволстват от тежкотоварния трафик през селото

Протестиращи блокираха движението на тежкотоварни камиони през мездренското село Долна Кремена. След затварянето на главен път Е79 за ремонт, само за денонощие стотици камиони минават по една от основните улици и тя буквално е разрушена за последния месец и половина.

Местните твърдят, че къщите им се пукат. Освен това се страхуват от катастрофи заради тясното платно. А мостът през селото е почти компрометиран.

Надежда е дошла на протеста с инвалидната си количка, защото иска да покаже колко й е трудно.

„Нито мога да изляза, нито мога да вляза. И като минат, остават облак! Не може да се диша”, заяви Надежда Русинова.

А Огнян обяснява как къщата се спукала пред очите му.

„Като минават днес тези над 250 тира, има страшни вибрации. Това са товари по 40-50 тона! И изпращя и се пукна”, разказва Огнян Харалампиев.

Затова хората блокираха трасето за час. Образува се километрична колона.

Протест заради паднал мост и лоши пътища в мездренско село

„Претенциите ни са камионите да не минават по тази улица, защото разбиха пътя, пепел се вдига, тротоарите се съсипаха, бордюрите. И е невъзможно за разминаване на 2 коли по този път”, заяви  Станислав Василовски.

Пътят е проблем и за шофьорите, защото това трасе не може да поеме целия трафик.

„Не мисля, че е удачно да се затвори Петрохан. Може да се пусне празния трафик през Петрохан без никакъв проблем”, смята Кирил Манчев, който е шофьор на камион.

А протестиращите настояват да получат вниманието на държавните институции.

„Искаме поне да видим, че ни влизат в положението. Най-малкото! Имам чувството, че подхождат безотговорно и нехаят за случая. Дори не знаят какво е тук”, заяви кметът на селото Румен Серафимов.