През следващата седмица се очаква лидерска среща на политическите сили

След новата версия за ролята на Алексей Петров в преговорите за правителство, първи коментар и от премиера Николай Денков. Тази вечер той е в Китен, за да закрие Националните летни студентски игри.

ЛОГИСТИКА МЕЖДУ ЛИДЕРИТЕ: Нова версия за ролята на Алексей Петров в съставянето на кабинет

Пред журналисти Денков коментира няколко важни теми, като например това, че антикорупционното законодателство е едно от най-важните и то трябва да бъде прието.

„С приемането на антикорупционното законодателство ще изпълним една от най-важните задачи за тази година. Очаквам в следващите няколко дни то да бъде прието на второ четене от Народното събрание”, заяви Денков.

Той съобщи, че през следващата седмица се очаква лидерска среща на политическите сили, които подкрепят кабинета.

Премиерът коментира и казуса с Алексей Петров. Денков заяви, че не е знаел за участието на Петров под каквато и да е форма в опитите ГЕРБ и ПП да започнат да си говорят. Денков е категоричен, че Алексей Петров не е участвал под никаква форма в съставянето на правителството.

„Името на Алексей Петров не съм го чувал изобщо по време на дискусиите за правителството. Алексей Петров не е участвал в създаването на правителството. Аз участвах в създаването на правителство, знам как съм избирал министрите, знам как сме ги обсъждали. Алексей Петров никога не е присъствал, не е участвал в дискусия, не е предлагал имена. Няма отношение към това правителство. Да, може да е имал някакво отношение да се срещне някой с някого. Това не е съставяне на правителство “, каза Денков.