Той е избягал извън страната в деня след инцидента

Вече половин година шофьорът, причинил катастрофата, при която загина 23-годишния Йордан Бозуков от Хасково, е без повдигнато обвинение. Той е избягал извън страната в деня след инцидента. 

"Стига търпимост. Бездействието убива децата ни": Национален протест в София

Родителите му Ясен и Живка очакват правосъдие. "На 20 март синът ми пътувайки за Пловдив с неговата се приятелка и още един негов приятел, бе застигнат от автомобил, който управляваше пиян шофьор с 2,03 промила в кръвта. Застига го и с невероятна скорост го помита, удря го в бетонна стена и сина ми изпада във мозъчна смърт. Оказва се с пробити бели дробове. Докторите се бориха 8 дни за живота му, но сина ни не оцеля", разказва бащата.

Няколко часа след като е бил задържан, той е освободен и напуска страната. "Понеже е с двойно поданство сега текат дълги и тромави процедури, за да бъде върнат. Вече близо половин година той се намира в Турция, защото е с руско гражданство и няма повдигнато обвинение. Беше събрано всичко необходимо за образуване на дело, сега просто ще се подадат документи към ВКП, за да стартира процедурата за връщането му у нас", обясни майката на загиналото момче.

Близки на загинал в катастрофа: Виновникът отказа тест с дрегер, избяга от България