Това заяви на брифинг Георги Лапчев

Има потвърждение за самоличността на една от жертвите на потопа – това е съдия Мария Москова, чието тяло е извадено на пристанището на града. Така жертвите стават три. Остава едно лице, за което продължаваме издирването. Това е дъщерята на Мария Москова. Нямаме абсолютно никакви данни къде се намира, предполага се, че е била в автомобила на съдийката. Това заяви на брифинг кметът на морския град Георги Лапчев.

Правосъдният министър: Една от жертвите на потопа е председателят на Районния съд в Царево

Градоначалникът обясни, че двата язовира на територията на Царево ще бъдат напълно обезводнени. Стартира спешна дейност по ремонт на стените им, тъй като мощната вълна ги е обрушила. Помощ ще бъде поискана от държавата. 


„Специалистите споделиха, че ако не е бил един от язовирите, който е бил напълно празен, сега целият комплекс „Оазис” нямаше да съществува. Той е бил буферът, който е спасил цял един район, в който има стотици души”, подчерта Лапчев. 

Затвориха единствения обходен път от Царево заради пропаднал мост

За пропадналия мост по обходния маршрут през къмпинг „Нестинарка” кметът обясни, че е направена скоростна организация пропадането да бъде запълнено и движението да бъде пуснато. „В момента имаме алтернативен обход, който е през гората”, поясни той.

„От АПИ изпратиха понтонен мост и трасето Царево – Ахтопол също ще бъде възстановено”, уточни още Лапчев. След спадане на водите на река Велека, достъпът до Синеморец също вече е възможен. 

Кметът на Царево обяви, че градът се връща в нормалния си ритъм на живот. „Предстои да се събере Министерският съвет, а  ние вече подготвяме своите протоколи. Ще споделим каква ще бъде финансовата равносметка на потопа, който ни заля”, каза още той.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК