Динкова отговори на коментари във ФБ, които я обвиниха, че застрашава живота на сухоземното влечуго

Министърът на туризма Зарица Динкова изказа съболезнования на близките на загиналите при наводненията по Южното Черноморие. На официалната си страницата във facebook тя пише, че щетите тепърва ще се изчисляват, но човешкото страдание няма цена.

"В такива моменти най-важно е да бъдем хора и всеки да помогне с каквото и както може. Затова отидох и аз. В качеството си на министър смятам, че съм длъжна да бъда там, където има проблем.

Снимка: БГНЕС

Десетки семейства и фирми, които имат ресторанти, плажни заведения, хотели имат в момента нужда от помощ и съдействие, за да се справят с последствията. Министерство на туризма и аз лично ще направим всичко, което зависи от нас, за да помогнем в тази ситуация. Смятам, че това е истински важното”, пише още Зарица Динкова.

Тя коментира и обсъжданите в публичното пространство снимки, на които държи костенурка. Потребители на фейсбук я обвиниха, че с действието е застрашила живота на сухоземното влечуго.

Снимка: БГНЕС

„Също така искам да уверя коментаторите във ФБ, че костенурките са добре. Оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани или повлечени от боклуците в морето. Вярвам, че всеки нормален човек би го направил!",посочва още в поста си Зарица Динкова.