В село Бродилово беше доставена питейна вода

Екип на NOVA тръгна рано тази сутрин с офроуд джипове на доброволци към семействата, които се нуждаят от помощ след наводнението по Черноморието. На местните хора в странджанското село Бродилово беше доставена питейна вода.

12 са разрушените мостове след бедствието в Царево

Към село Бродилово в сърцето на Странджа екипът ни пътува с Атанас Стоянов. Без да изчака въпросите ни, започва да разказа за бурята.

„Хората са с малки пенсии, не могат да си позволят много неща. Казват, че водата от чешмите не става за пиене. В населеното място живеят около 200 души”, разказа мъжът.

Първият стек отива при Веселина Илиева, чиято къща е сред най-сериозно засегнатите.

„Тръгнах да излизам, но водата ме завлече. Беше много страшно. Влязох отново в къщата. Природата ни отмъщава”, споделя жената.

НЕЗАКОННО ЗАУСТВАНЕ? Бурята на морето изрови огромни тръби от плажовете

Междувременно десетки автомобили тръгнаха на юг от Царево. Стигнаха обаче само до Синеморец. Заради високите води на река Велека курортът беше откъснат от света. Районът остана без хляб 2 дни.

А пример на учениците си дадоха и учителите от училище „Никола Вапцаров” в Царево. След като помогнали за отводняването на сградата, педагозите се включиха и в разпределянето на водата и хранителните пакети.