Прокуратурата ще разследва смъртта на четиримата загинали

В Царево всичко остава така, както е било в нощта на 5 септември. Причината - прокуратурата обяви, че има достатъчно данни за започване на разследване за смъртта на четирима души.

Прокуратурата в Бургас: Започва разследване за смъртта на четирима души след потопа в Царево

Обект на специална проверка ще бъде мостът, който рухна и повлече кола с трима пътуващи в нея. Ще се проверява как е било построено съоръжението, как е било поддържано и кога му е правен ремонт.

На моста живота си загубиха съдия Мария Москова и нейната дъщеря – д-р Даниела Йорданова. Поклонението пред двете жени е днес в Бургас.

На този фон, морският град бавно се възстановява след потопа. В Царево се очаква да пристигнат и експерти по хидроинженерство.

Пети ден служители 16 екипа на МВР са ангажирани с различни дейности  на територията на община Царево. 5 екипа полицейски служители от ОДМВР-Бургас регулират на пътното движение на засегната от наводненията територията.

Два екипа на Зонално жандармерийско управление-Бургас осъществят обходи в районите на с. Лозенец, к-г „Оазис“ и к-г „Арапя“, а един се намира на КПП – р. Караагач. Два екипа от Граничен полицейски участък – Царево охраняват падналия мост от Царево за Ахтопол, а един е на падналия мост на р. Караагач.

Два мобилни екипа са на територията между Царево и Лозенец, като сред задачите им е и тази по охрана на зоните с безстопанствено имущество. Служителите от РДПБЗН – Бургас продължават с дейностите по отводняване на големия микроязовир към Лозенец, поради спешен ремонт на компрометираните язовирни стени. Друг екип е ангажиран с доставянето от Пловдив на фургон за жилищни нужди на бедстващо семейство. Два екипа огнеборци отводняват в къмпинг „Оазис“.