Двете жени загинаха след срутването на мост в Царево

На петия ден от пороите, които заляха Южното Черноморие и отнеха четири живота, близки и приятели се сбогуваха с двете жени, които загинаха след срутването на мост.


Снимка: БГНЕС

Поклонението пред съдия Мария Москова и дъщеря ѝ - ветеринарният лекар Даниела Йорданова, беше в Бургас. Много от събралите се на поклонението днес дойдоха от погранично Малко Търново. Именно там започнала своята кариера съдия Мария Москова. 

„Ще ги запомня с тяхната добра усмивка. Просто не заслужаваха такава съдба”, каза близка на загиналите.

Мария Москова и ветеринарния лекар – дъщеря й Даниела Йорданова загинаха при срутване на мост в Царево по време на проливните дъждове. Споменът за тях, обаче остава жив за всички, които ги помнят само с едно.

„Познавам ги, бяхме много близки. Това е много тъжно. Да тръгнеш на онзи свят без време и да държиш ръката на дъщеря си, това много тъжно и жалко. Дано намерят спокойствие, там горе – на небето”, добави кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

А жители на Царево поискаха в памет на д-р Даниела Йорданова улицата, където е ветеринарната ѝ клиника да носи нейното име. Решението, улицата да носи името на загиналата д-р Йорданова, трябва да вземе общинския съвет по предложение на кмета на общината.

А мостът, на който бяха дадени три от четирите жертви на пороя, продължава да стои отцепен от полицията вече пети ден. Предстои оглед и събиране на доказателства, които да послужат на разследващите да разберат само природната стихия ли е виновна за рухването на моста, или е имало и конструктивни проблеми.