Мощната машина била управлявана от тийнейджърка

13-годишно дете пострада тежко при катастрофа с мотор в козлодуйското село Бутан. Мощната машина - 125 кубика, е управлявана от 17-годишно момиче, което по-рано тази година вече е било хващано да кара без книжка. 

13-годишно момиче е с опасност за живота след катастрофа във Врачанско

„Станахме свидетели за пореден път на безотговорно отношение на родител към своите деца. За мен е престъпление към най-милото това да му подарявате мотор, да му предоставяте мотор и да го управлява”, коментира инспектор Евгени Шереметов от Пътна полиция в Козлодуй.

Около 23:20 часа автопатрул на гр. Козлодуй забелязва мотор и тръгват на проверка. „Моторът се движи много бързо. Патрулът не го преследва, не го приближава, през цялото време се движи на голямо разстояние и през цялото време виждат само стопа. Моторът излиза от града и колегите казват, че в един момент светлините изчезват. Приближават и виждат, че до мотора има момиче, а на земята лежи друго. Извикват Спешен център. Шофьорката е 17-годишна, без свидетелство за управление. Това ѝ е повторност. С влязло в сила наказателно постановление в началото на годината”, заяви инспектор Шереметов.

Постановлението е било за управление на същото превозно средство. Тогава на мотора са му били свалени номерата и е бил дерегистриран.

Повече гледайте във видеото.