Клип с рисково въртящия се автомобил стана популярен в социалните мрежи

Зачестяват случаите на опасното и неразрешено шофиране, наречено дрифт, в градски условия. Клип с рисково въртящ се автомобил в Русе стана популярен в социалните мрежи. Ситуацията е от пл. „Батенберг”, до който се намират Регионалният исторически музей, гимназия „Христо Ботев”, Регионалната библиотека и детска градина.

Пореден опасен дрифт в центъра на София (ВИДЕО)

Дрифтърът е преминал през най-малко две пешеходни пътеки. „Този вид движение крие много опасности. Възможно е автомобилът да се насочи към останалите участници в движението – към пешеходци. Намираме се в централната част на града, а библиотеката е притегателен център за деца през цялата година”, обясни автомобилният експерт със специалност „Транспортна техника и технологии” Свилен Костадинов.

СЛЕД РЕПОРТАЖИ ПО NOVA: ГДБОП издирва шофьори, участвали в гонки и дрифтове в София

Рискове за шофьора при дрифтиране също има. „Те са големи – за претърпяване на ПТП, а за автомобила – ускорено износване на цялото задвижване, плюс гумите. Пътната инфраструктура също бива засегната заради буксуването на гумите”, каза още Костадинов. 

NOVA покани представител на „Пътна полиция”, който да коментира случая. Тъй като днес в Русе се провежда празникът на Пожарната, а и поради факта, че пътните полицаи се подготвят за първия учебен ден, от КАТ не изпратиха свой представител.