Лечебното заведение е на път да затвори

Болницата в Белоградчик няма да затваря врати. Общината ще преведе задълженията на лечебното заведение към фирма-доставчик на лекарства, стана ясно след извънредно заседание на общинския съвет днес.

До напрежението се стигна след като в петък, фирмата, която зарежда болничната аптека постави ултиматум. Според него, ако до понеделник не се преведат задълженията от над 300 хиляди лева, тя ще започне да изземва имущество и апаратура.

Общината ще вземе исканите пари от капиталовите разходи и ще ги преведе на болницата, за да продължи да работи. Медиците бяха на протест тази сутрин.

"Първо, тези пари ги няма по сметка. Второто - отговор даде министърът на финансите и министърът на здравеопазването, че не може за издръжка на болницата да бъдат превеждани пари.Ние можем да превеждаме пари, ако болницата бъде обявена в несъстоятелност и впоследствие - ликвидирана.Използват тежкото състояние, за да бъда политически атакуван. Преди изборите. Решава ли се един месец преди избори такъв тежък проблем?", заяви Борис Николов, кмет на Белоградчик. 

„Аз съм кардиолог. При мен умират. За да го спася, аз тогава не гледам закони и разходи, а човекът да остане жив”, каза пред лечебното заведение д-р Жоро Николов.

Повече гледайте във видеото.