Защо няма видим резултат?

След всяко произшествие със загинал или пострадал пешеходец се вдига шум. Институциите стават активни и след максимум месец, темата се забравя, коментират пътни експерти.

„И всичко тръгва по старому до следващия такъв случай. Аз винаги съм казвал, че ние на глава от населението имаме най-много институции, които отговарят за безопасността на движението. Имаме най-много неправителствени организации, имаме най-много какви ли не организации, фирми и т.н”, коментира Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

В същото време според него няма резултат.

„За да се прокара нещо хубаво, всичко това хубаво докато мине през тези институции, то вече остарява”, допълни Красимир Георгиев.

Вината не винаги е изцяло на пешеходците, защото ако с тях се работи от детска възраст,то тогава инцидентите могат да намалеят, коментират още експертите. Същото важи и за водачите на тротинетки.

„Опитваме се всяка година да кажем едно нещо, да бъдем толерантни на пътя и независимо какъв начин на придвижване имаме, какъв участник сме в движението по пътищата, винаги да се съобразяваме със закона. Винаги да внимаваме и да пазим живота на тези около нас”, уточни Владислав Стоицов, представител на Българската асоциация за електромобилност.