Те ще бъдат дарени на онкохематологичното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Конкурсът „Мисис Черно море” събира средства за детското онкохематологично отделение в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Идеята за създаването му е на модния дизайнер от Бургас Йордан Бъчваров.

„В продължение на 5 години каузата на конкурса ще бъде за набиране на средства за детско онкохематологично отделение на болницата в Пловдив УМБАЛ „Св. Георги”. Със събраните пари ще се купуват медицински консумативи за дечицата в това отделение, които не се поемат от Здравната каса”, обясни организаторът.

Отделението има нужда от специални игли за вливките, които се правят. „Те са неболезнени игли. Смятам, че това е една перфектна кауза, защото за една майка най-важното нещо е нейното дете”, коментира още Йордан Бъчваров.

В конкурса участваха 11 омъжени дами. Сред тях бяха и близначките Мария и Даяна Илиеви. „Получихме специална покана за участието в този конкурс. Благотворителната кауза много ни допадна и с удоволствие участвахме”, коментира Даяна Илиева. „Мен ме мотивира това, че е благотворителна каузата - да се съберат средства за онкоболните деца, за болницата и да бъде в услуга, да се чувстват добре. И също така, още един път някаква мечта да разбера, че се чувствам добре и съм красива”, сподели Десислава Тишева.