Случаят е от Харманли

След тежкия побой, за който разказахме вчера в Харманли. 23-годишен беше нападнат в автомобила си от група мъже с бухалки и колове, а случаят стана известен, след като бащата на пострадалия публикува видеото от побоя, заснет от охранителна камера.

„Състоянието му се подобрява, но днес трябва да мине скенер и да кажат какво се случва. Той е с хематом и с увреждане на мозъка. Не познавам нападателите, нямам общо с тях. Причината за случилото се е защото закачат приятелката на сина ми, а той я е защитил”, разказа бащата на пострадалия в понеделник.

С бухалки и колове: Пребиха мъж в Харманли

„Сигналът е подаден към 21 ч. Екипът на място установява, че на пострадалото лице са нанесени удари, които са на база на междуличностни отношения. Назначена е полицейска проверка. Лицето е извън опасност на живота. Установени са нападателите, известни са на полицията. Всичко е под надзор на прокуратурата и е образувано досъдебно производство”, заяви главен инспектор Димитър Христозов, началник на Районното управление в Харманли.

Старши комисар Чавдар Георгиев, директор на Областната дирекция на МВР – Хасково коментира, че няма повод за притеснение. „След извършването на мащабна проверка в съкратени срокове беше образувано досъдебно производство. От тук нататък следва разследване на фактите и евентуално повдигане на обвинение”, каза той.

От прокуратурата обявиха, че са назначени няколко експертизи, включително съдебно-медицинска, която да установи състоянието на пострадалото момче.

Мъж нападна шофьор на линейка в Харманли