Уфолог твърдеше, че те са на нечовешки същества

Доктори в Мексико Сити извършиха лабораторни изследвания на останките, за които се твърди, че са от нечовешки същества. За двата скелета беше обявено, че са открити в Перу и бяха представени миналата седмица в Конгреса на Мексико.

Според директора на Научноизследователския институт към военноморските сили изследванията са показали, че телата „не са нарочно сглобени”.

Истина или лъжа: На извънземни ли са останките, показани в Мексико (ВИДЕО)

„Първото изследване беше компютърна томография. Второто изследване беше обикновена рентгенова снимка, а третото - флуороскопско. При трите изследвания се опитахме да видим структурата на скелета на тези тела и успяхме да установим, че той наистина принадлежи към един скелет, който не е бил съединяван с други части”, посочи директорът на Научноизследователския институт по здравни науки към военноморските сили Хосе Де Хесус Салсе Бенитес.

Миналата седмица мексиканският журналист и уфолог Хайме Маусан показа две малки мумифицирани тела, за които твърди, че са "нечовешки" същества. Твърденията му предизвикаха спорове между научната общност и перуанското правителство, което твърди, че останките са от предиспанския период.