Тя носи името "В търсене на звука"

Изложбата „В търсене на звука” показва непрофесионални модели, снимани с различни фолклорни музикални инструменти.Инициативата е организирана от Национален център за алтернативна комуникация „Ние ви чуваме”. Фотосите могат да се видят в градинката „Кристал” в столицата. Изложбата включва 28 снимки, направени от фотографа Асен Великов.

„Сдружението е юридическото лице на специализираната медия „Ние ви чуваме”, която беше създадена през 2009г. в отговор на необходимостта от специална платформа, която да предоставя разнообразна информация за слуховите дефицити за хората от различни културни групи и нечуващите хора и комуникацията с тях”, обясни Христина Чопарова, НЦАК „Ние ви чуваме”.

От четиринайсет години сдружението прави различни културни събития, свързани с подпомагането на нечуващите хора в българската нечуваща общност.

„През миналата година направихме съвместно с етнофотографа Асен Великов 5 музикални фотосесии, тоест поредица от фотосесии на различни живописни места в страната, като заснехме модели без професионален опит с различна по вид слухова загуба” , допълни Христина Чопарова.

Музиката има силно терапевтично въздействие върху отделни органи и системи в човешкото тяло.

„Нашият интерес за тази изложба беше да проверим какво е влиянието на българския фолклор върху акустичните нерви и как хората с различна слухова загуба усещат музика, ритъм и т.н ”, обясни още Христина Чопарова.