Мястото беше кръстено “Гората на Ванко”

Жители на казанлъшкото село Бузовград засадиха 15 дръвчета в подножието на местността Мегалита в памет на 14-годишния Иван Седмаков, който загина при пътен инцидент през ноември м.г. Мястото беше кръстено “Гората на Ванко”, а събитието се организира по повод днешната дата, когато загиналото момче щеше да навърши 15 години. 

Пиян и дрогиран помете 14-годишно дете в Казанлъшко и избяга

Майката на момчето Теодора Седмакова благодари на всички, които са се събрали в негова памет. “Искам ние да сме последното семейство, пострадало от подобна трагедия. Хората трябва да разберат, че трябва да спрат да карат пияни и дрогирани, защото последствията са ужасни”, коментира тя и посочи, че най-лошото нещо е един родител да надживее детето си. “За мен той е жив и никой не може да го отнеме от сърцето ми, но тази гора ще бъде една вечна памет за него, дори когато нас ни няма”, каза още Теодора Седмакова и изказа благодарност на организаторите на инициативата. 

Протест в Казанлък след смъртта в катастрофа на 14-годишно момче

На 11 ноември 2022 г. 57-годишният Димитър Косев блъсна и уби 14-годишния Иван Седмаков. Шофьорът е управлявал автомобила под въздействието на алкохол и наркотици. Той избяга от местопроизшествието, укри се е и бе заловен четири часа по-късно в дома си. Пострадалото дете почина няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. На 15 ноември 2022 г. Районният съд в Казанлък взе спрямо Димитър Косев постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, но в началото на тази година той беше освободен под парична гаранция. Близки на загиналото дете се събраха на множество протести на мястото на инцидента.

Източник: Ралица Стефанова, БТА