Тя носи името "Учителите са яки"

Кампанията на УНИЦЕФ „Учителите са яки” призовава за подкрепа и признателност към преподавателите.

„Смисълът на кампанията е да се обърнем към учителя с признание и благодарност, защото през последните години говорим много за образователната криза, в която сме изпаднали, за нуждата от трансформиране на образованието, за преоткриване на различни подходи, нови мерки”, каза Мария Янкова, директор на „Програма образование” към УНИЦЕФ.

Задачата на учителите не е лека, но те опитват да превръщат родителите в техни партньори в каузата си да направят училището едно по-добро място. „Смятам, че родителят може да бъде в голяма помощ на учителя тогава, когато се свързва с него по-често, когато го търси не само за проблем, но и за хубавите неща”, обясни учителят по философия Ренета Цветанова.

Актьорът Александър Сано е един от многото популярни личности, които подкрепиха кампанията. „Когато си дете, 15 септември те учи на много неща, но когато си голям, те учи главно на едно - на благодарност. С течение на времето разбрах, че учителите са едни много яки хора, особено тези, които успеят да те разберат и да те докоснат”, разказа актьорът.