Той ще се проведе в Благоевград

Първото издание на Фестивала за вокално изкуство „Аура” ще бъде на 30 септември срещу 1 октомври в зала „Карл Джераси” в студентския център на Американския университет в Благоевград. В програмата са включени изпълнения на популярна джаз и народна музика на няколко езика.

„Rolling Tones” имаме петгодишен юбилей. Успяхме да оцелеем в пандемията. Когато го започнахме, въобще не подозирахме, че ще станем толкова много. В момента виждате една много малка част, а реално сме над 35 души", разказа диригентът Станислав Кимчев.

За юбилея си те планират серия от концерти в София.

„Идеята на фестивала е да запознаем благоевградската публика с нашето изкуство и с изкуството на нашите гости”, обясни още Станислав Кимчев. 

„Запознах се със страхотни хора, вече и приятели бих ги нарекла. Това да избягаш от ежедневието на корпоративния свят, да можеш да се забавляваш и да правиш това,което обичаш, а именно да пееш”, разказа една от изпълнителките в хора.

„Докато пее човек не може да бъде тъжен или нещастен. Може единствено да изкарва хубавото от себе си”, допълни друг изпълнител.