Зад волана бил 18-годишен без книжка

Пореден инцидент с мигранти. След гонка с полицията автомобил катастрофира в такси на Околовръстното шосе в София. В него се оказаха 17 души, като 13 от тях са пострадали леко и са били откарани в болници, по данни на Спешна помощ.


Рано сряда сутринта таксиметров шофьор се движи по Околовръстното шосе на София. Малко след „Драгалевци” екип на полицията му дава сигнал да намали. Мъжът помоли да не показваме лицето му.

„Карайки по Околовръстното, видях, че полицаите спират коли. В началото помислих, че става въпрос за проверка. И докато намалях скоростта, последва някакъв страхотен удар отзад”, коментира таксиметровият шофьор.


Ударът е от миниван. Преди да се стигне до катастрофата, колата с мигрантите била преследвана от полицията в продължение на километри. Автомобилът бил засечен от служители на „Национална полиция” още на магистрала „Тракия”. Те подават сигнал към екипите, които се намират на входа на София.

„Веднага са предприети и заградителни мероприятия, където на входа на София, при опит същият да бъде спрян, той не се подчинява. Ускорява движението си в посока Околовръстния път”, коментира Красимир Василев от „Пътна полиция” – СДВР.


Пътят на минивана обаче спира малко, след като подминава кръговото на „Драгалевци” в посока „Бояна”. При опит да бъде спряна от полицията, колата се врязва в таксито.

„Хубавото е, че се разминахме без жертви, защото полицаят, който ми даваше сигнал да спра, беше отпред. Миниванът нямаше спирачен път, спря директно в моя автомобил”, каза още таксиметровият шофьор.

На място идват екипи на полицията и линейки, а миниванът се оказва пълен с мигранти. „Установени са 17 мигранти”, уточни Василев.

„Повечето бяха в тежко състояние и ги откараха с линейки. Според мен бяха ранени от удара, който беше много тежък. Късмет е, че няма жертви”, смята шофьорът на таксито.


Водачът на минивана, който е на 18 години, е задържан. Оказал се без книжка, български гражданин, познат на полицията. Мигрантите са били без документи за самоличност. Но по техни данни са от Афганистан.

Задържаните на място от полицията бяха качени в бус малко след 8 ч. сутринта. Часове трафикът на Околовръстното беше затруднен. Следствените действия на място продължиха няколко часа.

 

Кола с мигранти се заби в жилищен блок в Елхово