Съдът назначи нови експертизи

Отложиха заседанието на втора инстанция по делото срещу Георги Семерджиев. В съда се очакваше да се явят две свидетелки, за които Семерджиев твърди, че са карали джипа му като тест драйв в нощта на трагедията на булевард „Черни връх”.

Оказа се че едната свидетелка, поискана от защитата на Георги Семерджиев, е представила болничен лист, а другата - изобщо не е била открита на адреса.

Наблюдаващият прокурор и защитата на жертвите поискаха тези свидетели да бъдат заличени, но искането им не беше уважено от съда.

Дадоха ход на второ дело срещу Георги Семерджиев

Освен че ги призова да се явят на следващо заседание, съдът поиска и изготвяне на ДНК експертиза на въздушната възглавница на шофьорското място в автомобила, за да стане ясно - кой е шофирал във въпросната вечер. Самият Семерджиев изрази готовност да помогне за издирването на втората свидетелка, която твърди, че познава само от Instagram.

„От извършените експертизи е ясно, че не е имало други хора в колата”, заяви апелативният прокурор Владислав Владимиров.

„Едва ли тези две свидетелки са се возило в автомобила, защото има достатъчно данни, че ако са били на предната седалка, са щели да бъдат мъртви. Това, според мен, са свидетели, които ще дойдат, за да излъжат”, обясни Пламен Димитров, адвокат на Стефаович.

„Надявам се на справедливост – доживотна присъда”, коментира Диана Стефаович, майка на Хариет.