Българските и китайските гимнастички са направили и съвместен лагер

Двукратната ни световна шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева се завърна от Шанхай, където проведе няколко мастър класа.

„Много съм впечатлена от тази дисциплина, която я има в китайците - в момичета и в организаторите, с цялото уважение, с което ме посрещнаха. Независимо колко трудни неща им показвах, колкото и невъзможно да им беше да го правят, те стоически показваха своето желание и не се отказаха нито в един момент”, разказа Симона Пейчева, треньор по художествена гимнастика.

Българските гимнастички и тези от Шанхай правят и съвместен лагер. „Първите дни децата бяха страшно притеснени едни от други и специално за моите това е първи международен лагер. Всяка обедна почивка, децата, вместо да се хранят и да спят, се събираха в залата, даже се учиха на български и китайски”, разказа още Симона Пейчева.

Затова всичко, което научават децата от подобен тип лагери, ги обогатява, коментира още гимнастичката. „Аз лично много се старая в работата си, особено когато пътувам, да съм в много добра форма, за да мога не само да говоря на гимнастичките, а всичко да показвам и да тренирам с тях”, допълни Симона Пейчева.