Разминава ли се версията на обвиняемия с резултатите от експертизите

Евгения и Орлин изглеждаха като съвсем нормално семейство. Това каза в студиото на „Здравей, България” Диляна Маринова, която е дългогодишна приятелка на брутално убитата от съпруга си жена. Според нея нито самата Евгения, нито близките ѝ очаквали Орлин да посегне на жена си. "Той е изпечен лъжец. За мен това не е човек, а психопат", категорична е приятелката на убитата.

Обвиненият за убийството на намерената в куфар Евгения направи самопризнания пред съда. Според разказа му в деня, когато е извършено престъплението, Евгения ударила Орлин по главата. След това се обърнала към кухненския плот, взела чаша, а Орлин Владимиров се дръпнал. "Пуснах я, тя се обърна към масата, взе чаша. Хванах нейната дясна ръка с моята лява. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, паднахме и двамата, тя се удари в ръба на шкафа и тогава осъзнах какво става. Видях, че тя е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я убил. Започнах да си представям как детето ще се върне от училище и ще види майка си. Започнах да чистя с един моп. Чистих и с тениската си. Не исках синът ни да разбере за случилото се", разказа още съпругът на жертвата.

Задържаният за убийството на Евгения: Аз я убих! Сдърпахме се и тя удари главата си в шкаф

Мария Димова също е приятелка на Евгения. Тя разказа, че след като не дошла на уговорената среща, което било необичайно за нея, приятелите ѝ решили да се обадят на съпруга ѝ. „Той с изключително ведър тон попита дали се забавляваме”, спомня си Мария. Близките на Евгения не искат тялото на жертвата да бъде ексхумирано, каквато е претенцията на защитата.

„Бащата е човекът, който е насочвал през цялото време и муе давал посоката, в която трябва да върви. Дори преди убийството”, категоричен е адвокатът на семейството на Евгения Иво Найденов. Според него тъстът е инструктирал сина си как да прикрие убийството. Юристът разкри, че освен ревност, в историята на убийството има и користен мотив. Семействата на младоженците били вложили пари в купуване на имот. „Орлин е задържан, а фирмата връща капарото. Майка му изтегля парите, докато той е в ареста”, посочи адвокатът.

„Целта на новата версия на Орлин е да спаси баща си – да изглежда, че той е извършил деянието, а бащата единствено е помагал за прикриването на тялото. Тъй като законодателят е предвидил, че като има лично укривателство и извършителят е роднина по права линия – да, виновен си, но не те наказват. Не мога да разбера житейската логика, оставете правната. Обикновено родителят е този, който ще поема вина, за да спаси детето си. Вие преценете какъв е моралът”, каза още адв.  Найденов.

Целия разговор гледайте във видеото.